Mater Salvatorisinstituut uit Kapellen valt in de Europese prijzen

Mater Salvatorisinstituut uit Kapellen valt in de Europese prijzen

Op 22 en 23 september nodigde Vlajo's koepelorganisatie, JA Europe 17 Europese scholen uit voor de tweede editie van The Entrepreneurial School Awards! De 17 scholen werden geselecteerd op basis van hun ondernemende visie en de implementatie van ondernemersprogramma's binnen de school. Vlajo trok met het Mater Salvatorisinstituut uit Kapellen en de 4 Vlaamse ICEE-scholen naar Riga in Letland voor de prijsuitreiking, waarbij  de ondernemende school uit Kapellen bekroond werd tot een van de 17 meest ondernemende scholen in Europa. Een prestatie om fier op te zijn!

 

Caroline Jenner, CEO van JA Europe overhandigt de verdiende award aan de leercoaches van het Mater Salvatorisinstituut !

De 4 Vlaamse ICEE-scholen waren erbij en zagen dat het goed was: Stedelijke Handelsschool Turnhout, Sint-Theresiacollege Kapelle-op-den-Bos, KA Tienen en Virgo+ Vilvoorde

Caroline Jenner, CAO JA Europe: "Het engagement en de inzet van zoveel Europese scholen, directies, leerkrachten en ministeries van onderwijs is een belangrijke en noodzakelijke stap in de creatie van een ondernemende cultuur, een van de Europese doelstellingen in het onderwijs. Met The Entrepreneurial School Awards willen we scholen erkennen voor hun engagement en hen ondersteunen in hun werking."

Sofie Verhoeven, een van de leercoaches van het Mater Salvatorisinstituut is terecht fier op deze erkenning: "Dit schooljaar vieren we 20 jaar miniondernemingen op onze school en dit is natuurlijk dé kers op de taart. Het is een mooie bekroning op het werk van alle leerkrachten die zich de afgelopen jaren hebben ingezet, en nog steeds inzetten, om ondernemerschap bij onze leerlingen te stimuleren."

In de pers