Mei= fun-maand bij Vlajo!

Mei= fun-maand bij Vlajo!

Het einde van het schooljaar nadert met rasse schreden. Voor meer dan 120 000 Vlaamse scholieren, van lager tot hoger onderwijs, betekent dat de afsluiting van hun ondernemende projecten. En dat vieren we bij Vlajo deze maand met een driedubbele portie FUN!

Met 2500 naar wervelend Walibi

Zo trokken we met maar liefst 2500 leerlingen, leerkrachten, studenten, docenten en Vlajo-partners naar een zonovergoten Walibi voor een spetterende apotheose. Op het podium schitterden de winnaars van de verschillende Vlajo-wedstrijden, naast presentatrice Laura Tesoro: BOEM (winnaar Jieha-fotowedstrijd), IOBee (SBP van het jaar), Creazy Cure (Sociale Economie Project), AREA 19 (Minionderneming van het jaar), Marie Van den Broeck van My Add On (Student-ondernemer van het jaar) en MOVE (winnaar Start Academy). Foodcorner won de crowdfundingwedstrijd van Hello bank!. 

Kijk hier even mee naar de fotoreportage en snuif de sfeer op van een schitterende dag. Ook van de aftermovie spat het enthousiasme af!

Schitteren op regionale Vlajo-events

In mei organiseren we niet alleen nationale activiteiten, ook regionaal zijn de Vlajo-teams in de weer om ondernemende leerlingen en leerkrachten in de bloemetjes te zetten. Zoals tijdens de Mini Star Awards. Doorheen het schooljaar kunnen de miniondernemingen sterren verdienen. Hoe meer sterren, hoe meer fame & glory, want tijdens de uitreiking van de Mini Star Awards schitteren ze op het podium met hun behaalde sterren.

In Oost- en West-Vlaanderen zijn ze al achter de rug. En met succes!

West-Vlaanderen

In de provincie aan 't zeetje vonden maar liefst 40 teams de weg naar OC De Kleine Beer in Beernem. Goed voor 180 aanwezigen! De sterren werden toegekend aan de meest verdienstelijke miniondernemingen en een aantal teams sleepten een prijs in de wacht dankzij een aantal partners: Provincie West-Vlaanderen (Hilde Decleer), Mentoring Systems-Clicla (Sabrina Poelvoorde), AG Insurance, Deloitte, BNP Paribas Fortis (Sylvie Demuynck), Club Fifty one (Hans Soenen en Peter Dekeukeleere), Disney, Agentschap Innoveren & Ondernemen (Jeremy Roels), OVAM (Liesbet Vanackeleyen), Syntra West (Tom Balcaen), Voka West-Vlaanderen (Evy De Bruyker).

En dat ze tevreden waren, daar in West-Vlaanderen:

Ann Ciers, leercoach minionderneming ItSOKé (OLVHemelvaart, Waregem): "Hartelijk dank voor de fijne avond. De leerlingen én de leercoaches hebben ervan genoten. Hun award-button zal binnenkort blinken op hun facebookpagina!"

Sylvie Demuynck, BNP Paribas Fortis: "Gefeliciteerd met de award-avond. Alles ging er zeer professioneel aan toe. Iedereen amuseerde zich duidelijk. En wat fijn dat jullie ook de leercoaches in de bloemetjes gezet hebben."

Ook de leerlingen van Buxlux, die de Deloitte Innovation Award wonnen, waren in hun nopjes: "We zijn zo blij met onze geldprijs van 150 euro en de goodiebags van Deloitte. Bij deze willen we jullie bedanken met een leuke foto."

Oost-Vlaanderen

Ook in Oost-Vlaanderen werd het een succesvolle editie. TV Oost kwam zelfs langs en maakte een leuke reportage.

In het PAC in Gent verzamelden ruim 100 jonge ondernemers en hun leercoaches voor de uitreiking van de Mini Star Awards. Gedeputeerde Jozef Dauwe nam de zaal mee in zijn overtuigende en lovende speech over het jonge ondernemerschap in de Oost-Vlaamse scholen. Hij overhandigde nadien ook de Erov-Awards.

Geen enkel team ging naar huis met lege handen. Sterren werd uitgereikt. En Awards overhandigd door de verschillende aanwezige partners: Ovam (Wouter Ulburghs), Deloitte (Tara Dewulf), Voka-Kamer van Koophandel Oost-Vlaanderen (Johan Browaeys), Erov (Brecht Carels, Sofie Papeleu, Geert Velghe) en BNP Paribas Fortis (Lien Van Den Driessche).

Ook de leercoaches werden natuurlijk in de bloemetjes gezet. En dat kon rekenen op een staande ovatie van hun miniondernemers.

In de andere regio's staan ook de Mini Star Awards op de planning. Kijk hier voor een overzicht. Er valt altijd wat te beleven bij Vlajo!