Dennis nam deel aan het Jieha-project en runt nu zijn eigen bedrijf!

Dennis nam deel aan het Jieha-project en runt nu zijn eigen bedrijf!

De ondernemers van morgen, ze zitten wel degelijk op onze schoolbanken vandaag. Dennis Marechal nam in schooljaar 2014-2015 deel aan het Jieha-programma van Vlajo. Nu runt hij zijn eigen bedrijf, Wooden Gifts And More!

Zin om te ondernemen

Dennis studeert dit jaar af aan de Sport- en Handelsschool in Turnhout, een van Vlajo's ambassadeurscholen. De ondernemerscultuur zit in het DNA van deze school. En dat geven de leercoaches elke dag mee aan de leerlingen.

Zo ook aan Dennis, die afstudeert in de richting Boekhouden-informatica. Hij richtte twee jaar geleden samen met zijn klasgenoten het Jieha-bedrijfje B-Fair op. Ze verkochten fairtrade kaarsen en zelfgemaakte kaarsenhouders. Dennis: "Deze ervaring is een stimulans geweest om zelf iets op te starten. Hierdoor ben ik er sneller achtergekomen dat ondernemen echt wel iets voor mij is, ook al was het kleinschalig. Ik heb er veel van opgestoken en het heeft me ideeën en ervaringen gegeven die ik vandaag nog steeds toepas."

Dromen en groeien

Dennis gaat na dit schooljaar verderstuderen in de richting bedrijfsmanagement, en hij droomt al hardop van de groei van zijn eigen bedrijf: "Wooden Gifts And More maakt houten pennen en meubelstukken uit verschillende houtsoorten. Al mijn passie en energie steek ik erin, want houtbewerking is een uit de hand gelopen hobby. Alles doe ik zelf: van de productie tot de commercialisering. En met resultaat, want ondertussen heb ik klanten in alle continenten. Amerika is mijn grootste afzetmarkt, maar ook in Europa slaan mijn producten goed aan. Verder heb ik leveranciers in Australië, Nederland, Amerika en Indonesië."

Dennis is vastberaden om van zijn bedrijfje een vaste waarde te maken: "Ik wil groeien met Wooden Gifts And More, zodat ik dit na mijn studies voltijds kan doen."

Meer van al dat moois vind je, naast de webshop, ook terug op Facebook en op Instagram.

Nog heel veel succes met je ondernemende plannen, Dennis!