Leerlingen snuffelen bij Continental Automotive in Mechelen

Leerlingen snuffelen bij Continental Automotive in Mechelen

Dat leerlingen al op de schoolbanken moeten kennismaken met de praktijk staat als een paal boven water. Het ontwikkelt hun vaardigheden, geeft hen een realistisch beeld van het bedrijfsleven en vergroot op die manier hun kansen op de arbeidsmarkt. Zowel scholen als bedrijven bouwen vandaag steeds meer aan die zo noodzakelijke brug tussen onderwijs en bedrijfsleven. Zoals Continental Automotive Benelux in Mechelen. Het bedrijf organiseerde in maart, in samenwerking met Vlajo, de allereerste Snuffeldag!

Op 22 maart zette algemeen directeur Stefaan Van Thielen de deuren open voor 25 mini-ondernemers van Ursulinen Mechelen. Maar liefst 8 managers loodsten de jongeren doorheen het bedrijf en lieten hen kennismaken met de interne bedrijfsprocessen en uitdagingen die ermee gepaard gaan.

Stefaan Van Thielen: "In het verleden nam ik al deel als gastspreker tijdens Vlajo Ondernemers voor de Klas. Een schitterend initiatief, maar ik wou een stapje verdergaan. Want waar kan je leerlingen beter laten kennismaken met de praktijk dan op de werkvloer?"

Lees alles over deze allereerste Snuffeldag op onze blog!