Idee met volledig recycleerbaar 3D-geprint huis wint de hoofdprijs tijdens het innovatiekamp hoger onderwijs

Idee met volledig recycleerbaar 3D-geprint huis wint de hoofdprijs tijdens het innovatiekamp hoger onderwijs

Op donderdag zeven maart 2024 kwamen 125 studenten samen voor een dag vol creativiteit en samenwerking. Dit unieke innovatiekamp werd mogelijk gemaakt door Deloitte.
De studenten hoger onderwijs vanuit verschillende studierichtingen en onderwijsinstellingen staken de hoofden bij elkaar om na te denken over het thema ‘The future of..”.
Het doel was om oplossingen te bedenken voor drie actuele maatschappelijke uitdagingen op het vlak van construction, government en sports.

    

Het team dat als ‘overall’ winnaar werd uitgeroepen was Living Soil Homes. De winnende groep werd geselecteerd vanwege hun sterke innovatieve idee dat inspeelt op belangrijke maatschappelijke problemen in de bouwsector. Het idee van Living Soil Homes voor een volledig recycleerbaar 3D-geprint huis, dat ze BioHome3D noemen, biedt niet alleen een oplossing voor duurzaam wonen, maar creëert ook een diepere verbinding met de natuur.

Het innovatiekamp bood studenten een unieke kans om hun talenten te laten zien en vanuit verschillende perspectieven na te denken over uitdagende probleemstellingen. Dit jaar was de opdracht om een idee te bedenken dat betaalbaar en duurzaam wonen mogelijk maakt, een cruciale uitdaging in de bouwsector.

    

Het team Living Soil Homes, bestaande uit Tom Denie (AP hogeschool), Ferre Schatteman (Artevelde hogeschool), Jasper Flothmann (KDG hogeschool), Cagla Kelleci (UCLL), Pieter Lenssens (AP hogeschool) en Sam Vanderstegen (UCLL) heeft deze uitdaging met enthousiasme omarmd en overtrof de verwachtingen van de juryleden. "Wij vonden het een zeer fijne dag! Het was heel leerrijk om studenten van verschillende opleidingen te ontmoeten en om vanuit verschillende perspectieven na te denken over een uitdagende probleemstelling. Kortom, het was een dag vol creativiteit die ons nog lang zal bijblijven!"

An-Sofie Thonnon, Steven Bulté en Michèle Gabriel, vertegenwoordigers van Deloitte en tevens juryleden van het innovatiekamp, waren onder de indruk van de talenten die ze zagen tijdens deze dag. "Talent staat bij Deloitte op de eerste plaats", verklaarde An-Sofie Thonnon. "Het innovatiekamp is een ideale manier om dit talent al aan te moedigen op de schoolbanken. Fantastisch om te zien hoe de studenten openbloeien tijdens deze dag."

Naast Living Soil Homes waren er nog twee finalisten: team Pitch en team BlueSky@KAA Gent, die respectievelijk aan de slag gingen met de uitdagingen in de overheidssector en de sportsector. Maar het was het team van Living Soil Homes dat uiteindelijk als de grote winnaar uit de bus kwam, met hun innovatieve kijk op de toekomst van wonen.

    

Het innovatiekamp, mogelijk gemaakt door Deloitte, heeft niet alleen geleid tot innovatieve  ideeën, maar heeft ook laten zien hoe samenwerking en creativiteit kunnen leiden tot oplossingen voor de meest uitdagende maatschappelijke vraagstukken. Quitin Hiel, opleidingshoofd van Thomas Moore Hogeschool benadrukt het relevantie van dit soort initatieven: "Het was voor onze studenten Sportmarketing een unieke kans om op verplaatsing letterlijk uit hun comfortzone te stappen. Een hele dag ideeën bedenken, plannen op haalbaarheid onderzoeken en die dan nog eens zo aantrekkelijk mogelijk presenteren aan een jury, ze wisten wat gedaan. Wat deze ervaring zo uniek maakt is - naast het feit dat we de sfeer bij een Big Four-bedrijf konden opsnuiven - dat onze Thomas More-studenten een hele dag konden connecteren met en leren van andere hogeschoolstudenten. Vooral die verbinding maakte van deze dag een groot succes."

Met Living Soil Homes als voorbeeld van innovatie en toewijding, belooft de toekomst een opwindende en duurzame richting in te slaan.

Kies de impact die jij maakt!

Ontdek hoe jouw talenten kunnen bijdragen aan een betere toekomst, zowel voor jezelf als voor anderen. Neem een kijkje voor alle carrière-mogelijkehden en stagekansen die Deloitte te beiden heeft!

Meer