Vlajo-aanbod derde graad

In deze video zie je ons volledige aanbod voor de derde graad mooi op een rij!

Mini-onderneming | een eigen onderneming van a tot z

Leerlingen van de derde graad bedenken hun eigen concept en vervolgens beheren ze hun Mini-onderneming helemaal zelf. Van brainstormen naar missie en doelen, marktonderzoek doen en het aanbod bepalen, startkapitaal verzamelen, je eigen Business Model Canvas en businessplan uitschrijven, verkoopmomenten en aandeelhoudersvergaderingen organiseren en zo meer. De nadruk ligt op het doen: eerst denken en dan effectief doen!
Lees meer...

Studentenbedrijf | ondernemen kan je leren!

Leerlingen uit de derde graad secundair onderwijs starten een eigen onderneming op in teams van 1 tot 5 leerlingen. Hierbij doorlopen ze alle stappen om een onderneming op te starten, zoals ze dit ook 'in het echt' zullen moeten doen. In een kant-en-klaar werkboek wordt de theorie (wettelijke richtlijnen, geldende verplichtingen) afgetoetst naar relevantie voor hun eigen project en ideeën. De leerlingen maken zelf een uitgebreid businessplan op, dat hen loodst doorheen de ontwikkeling van hun bedrijf.
Lees meer...

Innovatiekamp | creatieve oplossingen in team

Een Innovatiekamp/dag is een brainstorm voor teams van leerlingen derde graad secundair onderwijs die elkaar vooraf niet kennen. De teams krijgen de opdracht voor een bepaald bedrijfsprobleem een creatieve-innovatieve oplossing te bedenken en uit te werken. Tussendoor krijgen ze advies van deskundigen. Ze stellen een kort businessplan op en presenteren hun idee voor een jury. Die jury selecteert aan het eind van het boeiend parcours de best bruikbare ideeën.
Lees meer...

VlajoChallenge | speel en onderneem

VlajoChallenge is een online educatief spel. De leerlingen worden manager van hun eigen virtuele winkelketen en nemen het op tegen hun klas­genoten in een spannende uitdaging. Bij het draaien van elke spelronde winkelen de klanten in de stad en gelden de courante marktprincipes. Al spelend maken ze zo kennis met alles rond een ­winkel openen. Wil je VlajoChallenge leren kennen om het te kunnen spelen met je leerlingen, dan word je in het webinar volledig ondergedompeld in VlajoChallenge.
Lees meer...

Stem-OvK | brug tussen STEM-onderwijs en STEM-bedrijven

Een inspirerende gastles rond STEM-ondernemerschap: de leerlingen gaan in dialoog met ondernemers, bedrijfsleiders en verantwoordelijken uit STEM-bedrijven. Ervaren technologen, techniekers en wetenschappers die in de klas gedurende 2 lesuren vrijwillig een gastles geven over één specifiek thema en zo hun passie overbrengen op je leerlingen. Een efficiënte, levendige manier om leerlingen te motiveren voor een STEM-studiekeuze.
Lees meer...

Ondernemers voor de Klas | onderwijs en bedrijfsleven in dialoog

Wat verwachten bedrijven van medewerkers? Welke vaardigheden zijn nodig om in een bedrijf mee te draaien? Vlajo Ondernemers voor de Klas biedt  een mooie aanvulling op deze thematiek! Tijdens een 2 uur durende gastles deelt een ondernemer of bedrijfsleider zijn passie, kennis en levenservaring met de leerlingen.
Lees meer...

CompassMe | competenties groeigericht evalueren

CompassMe is de evaluatietool van Vlajo die het mogelijk maakt om de (ondernemende) kwaliteiten en competenties van leerlingen in kaart te brengen. CompassMe vertrekt van zelfevaluatie door de leerling, gekoppeld aan de feedback van verschillende vakleerkrachten. Kan ingezet worden over de hele school, binnen een graad, voor een of enkele klassen of binnen projectwerk.
Lees meer...

Met het project CiLO - Circulair Leren Ondernemen heeft de Universiteit Hasselt met ondersteuning van Vlaanderen Circulair en Vlajo een lespakket uitgewerkt omtrent de circulaire economie. Dit lespakket stoomt leerlingen uit de 2de en 3de graad van het secundair onderwijs klaar om met circulair ondernemen aan de slag te gaan. Het is dus de ideale voorbereiding voor leerling en leerkracht om projecten als de Jieha en Mini-onderneming met zorg voor onze planeet te realiseren! Dankzij de steun van Vlaanderen Circulair kan dit lessenpakket gratis digitaal aangeboden worden.

Info, contact